De optocht wordt weer een feestje!

Zondag

Al meer dan 50 jaar trekt de optocht door Markelo op de laatste zondag in augustus. Zo ook op zondag 25 augustus 2024. Het thema is dit jaar “De wereld verandert” waarbij iedere groep een sub-thema heeft gekregen. Hoe gaaf is het dat vele Markeloërs weer bouwen aan een wagen of iets aan het creëren zijn voor een loopgroep?

De optochtcommissie is onlangs bij de bouwers langs geweest om te kijken hoe het gaat. Vol enthousiasme zijn de groepen aan de slag gegaan. Samen een wagen bouwen draagt bij aan de saamhorigheid. Velen geven aan dat ze meedoen voor de gezelligheid en het plezier: welke plek op de ranglijst daar uiteindelijk bij hoort is voor de meesten bijzaak. De optochtcommissie is trots op de vele enthousiaste bouwers die er samen voor zorgen dat er weer een geweldige optocht door Markelo trekt.

Dit jaar doen er weer 10 wagens mee en zijn er inmiddels 4 enthousiaste loopgroepen! Uiteraard zal de koningswagen ook van de partij zijn waarop de nieuwe schutterskoning(in) en biljartkoning(in) te zien zijn! Het wordt dus wederom een machtige mooie Maarkelse optocht!

Meedoen?

Mocht het toch nog gaan kriebelen en wil jij nog mee doen met een groep?
Neem dan vóór 8 augustus a.s. contact op de optochtcommissie: optocht@dorpsfeestmarkelo.nl of schrijf je z.s.m. in via het inschrijfformulier op onze website. Hier vind je ook een meer informatie over deelname aan de optocht.